Fish tacos med mangosalat og urtecreme (Premio Dual Airfryer)

Fish tacos med mangosalat og urtecreme (Premio Dual Airfryer)

 

Fish tacos er en ret, der stammer fra det sydlige Californien i USA og er en fusion af mexicansk og amerikansk kogekunst. Den oprindelige version af fish tacos bestod af friturestegte fiskestykker, der blev serveret i bløde tortillaer med en coleslaw-salat og en tomat- eller avocadosalsa.

I dag er der mange variationer af fish tacos, og denne opskrift byder på en frisk og farverig version, der inkluderer en mangosalat og en urtecreme. Retten er let at lave og smager fantastisk.

Opskriften inkluderer skiver af torsk, der er paneret i mel, pisket æg og panko-rasp, hvorefter de sprødsteges i en airfryer. Mango, dild, persille og skalotteløg skæres i små tern og blandes med olivenolie og saft og revet skal fra limes for at danne en frisk mangosalat. En urtecreme lavet af cremefraiche, hakket dild, hakket persille, honning og limesaft- og skal tilsættes også.

Tortillas opvarmes i airfryer og fyldes med den sprøde torsk, mangosalat, urtecreme og spidskål. Ekstra limeskiver kan serveres til for at give en ekstra citrusagtig smag.

Fish tacos med mangosalat og urtecreme er en lækker ret, der passer til enhver lejlighed og kan nydes året rundt.

 

Ingrediensliste: 4 personer

500 g torskefilet

2 æg

Mel

Pankorasp

1 mango

Dild

Persille

1 Skalotteløg

Saft og revet skal fra 3 limes

1 spsk. Olivenolie 

Spidskål

4 spsk. Cremefraiche

1 tsk. Honning

Hvede- eller majstortillas

Oliespray

 

Fremgangsmåde: 

  1. Skær torskefileter i skiver. Krydr med salt og peber og vend i mel, dernæst pisket æg og panko. Sæt til side.
  2. Skær mangoen i små tern og kom i en skål. Tilsæt hakket dild og persille. Skær skalotteløg i tynde skiver og tilsæt. Vend det sammen med olivenolie og saft og skal fra 2 limes.
  3. Kombiner creme fraiche, hakket dild, hakket persille, honning, og saft og skal fra 1 lime. 
  4. Snit spidskål fint.
  5. Spray torskestykkerne med olie og tilbered i Aiviq airfryer ved 200 grader i 5 minutter, hvorefter torsken vendes og tilberedes i yderligere 5 minutter, eller til paneringen er gylden og sprød.
  6. Varm tortillas i airfryer ved i 180 grader i 2 minutter. Hvorefter tacos samles. Servér evt. Med ekstra limeskiver.