Honning-Sesam Laks: Sund, Hurtig og Lækker i AIVIQ Premio Dual Airfryer

Honning-Sesam Laks: Sund, Hurtig og Lækker i AIVIQ Premio Dual Airfryer

Der er noget helt særligt ved kombinationen af sød honning og nøddeagtige sesamfrø, der gør det til en uimodståelig duo, især når det parres med en rig, saftig laksefilet. Med hjælp fra din AIVIQ Premio Dual Airfryer, kan denne lækre ret være klar på under en halv time, hvilket gør den til et fremragende valg for travle hverdagsaftener.

Luftfriteret laks bevarer alle de saftige, smagfulde egenskaber, du elsker, mens den får en let sprød ydre takket være airfryerens koncentrerede varme. Denne opskrift kombinerer asiatisk-inspirerede smagsnoter, som honning, sojasauce, sesamolie og ingefær, der skaber en lækker glasur til laksefileten. Det hele er toppet med et drys af sesamfrø, der ristes let under tilberedningen, hvilket fremhæver deres unikke smag og tilføjer en dejlig knasende tekstur.

Med en hurtig forberedelsestid og kort tilberedningstid er denne opskrift et nemt og sundt valg, der ikke kræver meget tid i køkkenet. Og med den dobbelte zone i din AIVIQ airfryer, kan du nemt tilberede en side af grøntsager samtidig. Så lad os dykke ned i opskriften og tilberede noget lækkert i aften!

Ingredienser:

 • 2 laksefileter (omkring 150g hver)
 • 2 spiseskefulde honning
 • 2 spiseskefulde sojasauce
 • 1 spiseskefulde sesamolie
 • 1 teskefulde frisk revet ingefær
 • 2 fed hvidløg, finthakket
 • 2 spiseskefulde sesamfrø
 • Salt og peber efter smag
 • Frisk koriander til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde:

 1. I en lille skål, bland honning, sojasauce, sesamolie, ingefær, og hvidløg sammen for at lave en marinade.

 2. Læg laksefileterne i en plastikpose eller en beholder og hæld marinaden over dem. Sørg for, at laksen er helt dækket af marinaden. Lad det marinere i køleskabet i mindst 30 minutter - hvis du har tid, kan du lade det marinere i op til 2 timer for at få mest mulig smag.

 3. Forvarm din AIVIQ Premio Dual Airfryer til 180 °C ved at vælge "Roast" programmet.

 4. Tag laksen ud af marinaden (gem marinaden) og placer dem i den ene af de to skuffer i airfryeren. Drys sesamfrø over laksen.

 5. Indstil tiden til 15-20 minutter. Halvvejs igennem tilberedningstiden, pensl laksen med den resterende marinade.

 6. Kontrollér laksen efter 15 minutter - den skal flage let med en gaffel, når den er færdig. Hvis det ikke er tilfældet, lad den tilberede i yderligere 5 minutter.

 7. Når laksen er færdig, fjern den fra airfryeren og server med frisk koriander, hvis ønsket. Den passer godt med en side af dampede grøntsager eller ris.

Bemærk: Overvåg laksen nøje første gang du tilbereder den, da tilberedningstiderne kan variere baseret på tykkelsen af din laks og præcis hvordan din airfryer fungerer.

God fornøjelse med madlavningen!