Klassisk Cæsar salat: (Premio dual Airfryer)

Klassisk Cæsar salat: (Premio dual Airfryer)

 

Cæsar salat er en klassiker i det amerikanske køkken og er kendt og elsket over hele verden. Salaten stammer oprindeligt fra den mexicanske restaurant Cearsar’s i Tijuana, men er sidenhen blevet videreudviklet og varieret utallige gange. Den traditionelle opskrift består af romaine salat, parmesan, croutoner og en cremet dressing lavet med æggeblommer, parmesan, ansjos, citronsaft, honning, hvidløg og olie.

Denne opskrift tilberedes ved hjælp af en airfryer, som giver saftigt tilberedt kylling og sprøde croutoner. Kyllingeoverlår krydres med salt og peber og tilberedes i airfryeren, mens brødterninger vendes i olie og krydderier og også tilberedes i airfryeren. Dressingen laves ved at blende æggeblommer, parmesan, ansjos, citronsaft, honning, hvidløg og olie sammen og krydre med salt og peber efter smag.

Romaine salat skæres i grove stykker, tilsættes lidt af dressingen og serveres sammen med kylling og croutoner. Skiver af kyllingen placeres på salaten og toppes med flere croutoner og parmesanost. Dressing kan også tilsættes efter smag.

Denne simple og smagfulde opskrift er en perfekt måde at nyde en klassisk cæsar salat på, og airfryerens unikke varmetilførsel sikrer et lækkert og saftigt resultat.

 

Ingrediensliste: 4 personer

4 kyllingeoverlår udbenet.

1 stort romaine salathoved.

Parmegiano reggiano.

Dressing:

4 pasteuriserede æggeblommer

_ Gram parmesan

3 ansjofileter (_gram)

1 spsk. Citronsaft

1 tsk. Honning

1 fed hvidløg

2,5 dl neutral olie. Eksempelvis raps eller solsikke.

Croutoner:

1 daggammelt brød eller anden brødrest.

Olivenolie

Kryderier efter behov. Eksempelvis tørret rosmarin eller løgpulver

 

Fremgangsmåde:

  1. Krydr kyllingeoverlårene med salt og peber og tilbered i airfryeren ved 180 grader i 25 minutter.
  2. Skær brødet i tern på ca. 2x2 cm, og vend i olie, salt peber og krydderier. Tilbered i airfryeren ved 200 grader i 10 minutter eller til sprøde. Sørg for at vende croutonerne jævnligt.
  3. Kombiner æggeblommer, parmesan, ansjosfileter, citronsaft, honning og hvidløg i et decilitermål, og blend til massen fremstår homogen.  Tilsæt olien lidt af gangen mens der blendes for at skabe en emulsion. Når olien er tilsat og dressingen er cremet krydres med salt og peber. Hvis dressingen fremstår for tyk kan den evt. Fortyndes med lidt vand efter behov.
  4. Rens og skær romaine i grove stykker og vend med lidt af dressingen.
  5. Skær kyllingen i mundrette skiver, og placer oven på salaten sammen med croutoner.
  6. Tilsæt evt. Mere dressing og riv nogle skiver parmesan over salaten til slut.