Klassisk Britisk Fish and Chips med AIVIQ Premio Dual AirFryer

Klassisk Britisk Fish and Chips med AIVIQ Premio Dual AirFryer

Klassisk Britisk Fish and Chips med AIVIQ Premio Dual AirFryer

Transportér dine smagsløg over Atlanten med en traditionel britisk klassiker: Fish and Chips, lavet til perfektion med dine egne kulinariske færdigheder, lige hjemme i dit eget køkken. Forestil dig sprøde pommes frites, der er bløde indeni, parret med saftig, flageret hvid fisk indhyllet i en let, gylden dej. Denne opskrift indfanger den autentiske britiske smag ved hjælp af simple ingredienser som friske kartofler og premium torskefileter. Hemmeligheden ligger i forberedelsen; at udbløde de skårne kartofler og lave en glat, krydret dej, der klæber til fisken for den essentielle sprødhed.

Krydder retten med friskkværnet sort peber og et drys havsalt for at fremhæve de naturlige smage, hvilket gør hver bid til en behagelig oplevelse. Server denne dejlige ret pyntet med frisk persille for et ekstra farvepust og en antydning af urtefriskhed. Citronbåde og tartarsauce er alt, hvad du behøver ved siden af for at komplementere måltidet med citrusfriskhed eller cremet syrlighed.

Ved at inkorporere moderne bekvemmelighed uden at miste den traditionelle smag, låner vores AIVIQ Premio Dual AirFryer sin præcisionsteknologi til at levere konsekvent fremragende resultater. At opnå den klassiske sprøde tekstur uden at nedsænke ingredienserne i dyb olie gør det skyldfrit at nyde denne elskede ret. Derudover, takket være dens dobbelte kurvefunktion, kan du nemt tilberede begge komponenter – pommes frites og fisk – samtidigt uden smagsoverførsel, hvilket sikrer en ren smagsoplevelse hver gang.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 22 minutter

Portioner: 4

 

Ingredienser:

 • 4 store russet kartofler, skrællede og skåret i pommes frites
 • 4 torskefileter (ca. 200g hver)
 • 1 kop hvedemel
 • 1 spiseskefuld bagepulver
 • 1 teskefuld salt
 • 1 teskefuld paprika
 • Friskkværnet sort peber, efter smag
 • 1 kop koldt danskvand eller øl, juster efter behov for dejkonsistens
 • Citronbåde, til servering
 • Tartarsauce, til servering
 • Frisk persille, hakket (til pynt)

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm din AIVIQ Premio Dual Airfryer ved hjælp af 'Dual' funktionen for at sikre, at begge kurve er klar til madlavning. Forvarm ved 180°C for pommes frites-kurven og 200°C for fiskekurven.
 2. Skyl de skårne pommes frites under koldt vand, og tør dem grundigt med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Placer pommes frites i den ene kurv af airfryeren og spray dem let med madolie.
 3. Tilbered pommes frites ved hjælp af 'Air Fry' programmet i Kurv 1 i 12 minutter ved 180°C, og ryst dem halvvejs igennem tilberedningen.
 4. Imens forberedes fiskedejen ved at kombinere mel, bagepulver, salt, paprika og peber i en skål. Pisk gradvist koldt danskvand eller øl i for at lave en tyk dej.
 5. Dyp hver torskefilet i dejen for at dække dem jævnt, og placer dem forsigtigt i den anden kurv af airfryeren, når pommes frites er halvvejs færdige.
 6. Indstil Kurv 2 med dejen-dækkede torskefileter til 'Air Fry' ved 200°C med 'Meal' funktionen, så begge kurve afslutter tilberedningen samtidig.
 7. Efter den første tilberedningsperiode for pommes frites er afsluttet (12 minutter), returner Kurv 1 til airfryeren og indstil tilbage til 'Air Fry' ved 200°C for at færdiggøre sammen med fisken i yderligere 10 minutter, indtil begge er gyldenbrune og gennemstegte.
 8. Server straks med pommes frites på en tallerken pyntet med hakket persille med citronbåde og tartarsauce ved siden af.

Tips:

Sørg for at tørre fisken godt, inden du dypper den i dejen; dette hjælper med at opnå en sprødere skorpe. Hvis din airfryer kræver forvarmning, sørg for at tage højde for det i din forberedelsestid. Undgå at overfylde airfryer-kurvene; tilbered i omgange om nødvendigt.