Helstegt piri piri kylling (Premio Single Airfryer)

Helstegt piri piri kylling (Premio Single Airfryer)

 

Historien bag helstegt piri piri kylling går tilbage til Portugal i det 15. århundrede, hvor man begyndte at tilberede kyllinger med en krydret marinade af chili, olivenolie og citronsaft. Retten blev hurtigt populær i hele landet og er siden blevet en af Portugals mest kendte og elskede retter.

I denne moderne version af retten tilberedes kyllingen i en airfryer, hvilket garanterer saftigt kød og sprødt skind. Den krydrede marinade af paprika, rosmarin, timian og hvidløg tilføjer en lækker smag til kyllingen.

Opskriften inkluderer også tips til at opnå ekstra sprødt skind og anbefalinger til servering af retten med stegt rosenkål og en blandet salat.

Helstegt piri piri kylling er en ret med historie og tradition, men denne moderne opskrift gør det let og enkelt at tilberede den på en ny og innovativ måde.

 

Ingrediensliste: 

1 kylling (1,3 kg)

2 spsk. Olivenolie

1 tsk sukker

1,5 spsk. Sød røget paprika

1 tsk. Hakket rosmarin

1 knsp. Hakket timian

4 fed hvidløg

Saft fra en halv citron

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland olie, sukker paprika, rosmarin, timian og citronsaft i en skål. Hvidløg knuses eller fintsnittes, hvorefter det moses til puré ved hjælp af groft salt og siden af en kniv, og blandes i skålen.
  2. Marinaden fordeles jævnt over hele kyllingen, hvorefter den krydres, efter behov, med salt og peber.
  3. (Valgfrit) For at opnå ekstra sprødt skind, efterlad kyllingen utildækket i køleskab i minimum 4 timer, gerne længere.
  4. Kom kyllingen med brystet nedad i airfryeren og tilbered ved 160 grader i 15 minutter, hvorefter den vendes, og tilberedes i yderligere 25 minutter. Alternativt kan temperaturen måles ved brug af stegetermometer. Tag kyllingen ud når kernen registrerer 69 grader, og lad den hvile til at kernen registrerer 75 grader. 
  5. Server evt. Med stegt rosenkål og blandet salat (Link til rosenkål).